Vodič za određivanje veličine dječjeg bicikla


Upravo pretraživate internet i tražite najtočniju tablicu za određivanje veličine bicikla za djecu, onu koju koriste profesionalci po biciklističkim trgovinama širom svijeta? Onda ne tražite dalje, jer ovo je ultimativni vodič za vas koji želite kupiti (savršen) bicikl za svoje dijete. 🚲

Kao što svaka majka ili otac mogu posvjedočiti, djeca ne ostaju iste veličine za dugo vremena. Zato se odabir bicikla odgovarajuće veličine za vaše dijete može činiti zbunjujućim.

Treba li im u startu kupiti bicikl koji je velik da bi kasnije mogli "prerasti u njega" i imati ga duže? Treba li koristiti neku određenu tablicu za određivanje veličine djece? Koliko bi sjedište trebalo biti visoko i koliko prostora treba biti između upravljača i sjedala? Koliko noga treba biti istegnuta pri pedaliranju i u kojoj veličini trebaju biti kotači?

Sve su to dobra pitanja. Ali na Internetu ima iznenađujuće malo informacija koje to pitanje obrađuju na jednostavan i informativan način.


Ali ne brinite, jer Extreme Shop je tu da vam pomogne i upravo smo zamolili naše profesionalce da sastave ultimivni vodič za određivanje veličine koji će biti informativan i dostupan svima. Naši serviseri i trgovci imaju jako veliko znanje i iskustvo po pitanju servisa, prodaje i određivanja najboljih veličina bicikli, kako za odrasle, tako i za mališane i sada su tu kako bismo vam dali odgovore koji su vam potrebni.

Ako ste u žurbi, pogledajte sve dječje bicikle podijeljene po dobnim skupinama:

    

Jedan od načina pri odabiru bicikla za vaše djete je korištenje veličine kotača za određivanje odgovarajuće veličine bicikla. Nije toliko iscrpan i informativan kao što je grafikon za određivanje veličine bicikla za djecu ispod, ali je korisna referenca koju trebamo imati na umu.

Dijagram veličine bicikli za djecu

Postoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru bicikla za mlađu osobu. Prvo što biste trebali učiniti je koristiti našu (dole ispod) dječju tablicu za određivanje veličine bicikla kako biste dobili ideju o veličini bicikla i o kojoj fazi bicikla trebate razmišljati.

VELIČINA KOTAČAGODINEVISINAPOGLEDAJTE PONUDU
12"3-485-100cmPonuda bicikli za 3-4god
16"4-8100-120cmPonuda bicikli za 4-8god
20"7-9120-135cmPonuda bicikli za 7-9god
24"9-12135-145cmPonuda bicikli za 9-12god
26"12+145+cmPonuda bicikli za 12+god


Točnija tablica veličina bicikli za djecu

Ono što smatramo jako važnim jeste da treba osigurati da dijete dobro izgleda na biciklu i (što je vrlo važno) osjeća ugodno na biciklu. Drugo, dobra je ideja pobrinuti se da dijete zavoli bicikliranje i da im se stvarno, jako sviđa vožnja sa roditeljima vikendom.

Još jedan koristan način za odabir veličine dječjeg bicikla, a neki će vjerovatno reći i točniji, je pristup mjerenja unutarnje duljine nogu (Inseam).

Izmjerite unutarnju duljinu nogu svog djeteta slijedeći ova 3 jednostavna koraka:

1. Postavite dijete leđima uza zid i raširite im noge par centimetara.

2. Postavite knjigu između njegovih nogu i podignite je sve dok se ne priljubi uz njegovo međunožje (ovim se oponaša sjedalo za bicikl).

3. Sada odmjerite od vrha knjige do poda.

VELIČINA KOTAČAGODINEINSEAM cm
POGLEDAJTE PONUDU
12"3-485-100cmPonuda bicikli za 3-4god
16"4-8100-120cmPonuda bicikli za 4-8god
20"7-9120-135cmPonuda bicikli za 7-9god
24"9-12135-145cmPonuda bicikli za 9-12god
26"12+145+cmPonuda bicikli za 12+god