Više o: Specialized bicikli za djecu


Mi u Extreme Shop volimo vidjeti više djece na biciklima - zapravo to vidimo kao važnu fazu djetinjstva. Upravo zbog toga u našim trgovinama na raspolaganju imamo širok raspon dječjih bicikli od guralica do jurilica na dva kotača kojim će mališani sigurno uništavati staze koje su pred njima. Učinite da ova godina bude upravo ona u kojoj vašem djetetu pružate onaj doživljaj vožnje bicikla.

Da bismo vam pomogli da odlučite koji je bicikl pravi za vašeg mališana, donosimo našu ponudu Specialized bicikli, počevši od opcija s najnižim cijenama.

Započinjemo s našim Hotwalk modelom bicikla koji nalazimo izvrsnim kako bi mališani stekli održavanje ravnoteže na vožnji. Jednostavan bicikl, ali ujedno i fantastičan. Specialized Hotwalk nema komplikacije poput prijenosa, kočnica ili pedala, tako da je sve u odgurivanju nogama, održavanju ravnoteže i jaćanju konstrukcije djeteta prije nego što će vaš mališan krenuti na veći bicikl. Djeca koja startaju na "guralicama" obično steknu odličan osjećaj za vožnju bicikla i u trenu će biti uspravnom položaju i stabilni na "pravom" biciklu.

Na početku će dijete često stajati i hodati gurajući Hotwalk pored sebe, ali vrlo brzo će sjesti na sjedalo i instinktivno se gurati sa svojim nogama. Ovaj bicikl razvija osnovne vještine balansiranja djeteta, a to znači da smo napravili većinu posla prije nego što zakorače preko većeg bicikla.

Hotwalk ima je izgrađen od A1 Premium aluminijskog okvira i ima robusne Airless Rhythm Lite Sport gume za vožnju po svemu što stane na put vašem mališanu. U velikom izboru boja zasigurno imamo Hotwalk za svako dijete.

Riprock Coaster 12 također je bicikl koji dolazi ispod 1.500,00 kuna. Sa jednim stupnjem prijenosa, pedalama, prednjom kočnicom i pomoćnim kotačima ovo je savršen prvi 'pravilan' bicikl za dijete. Poput Hotwalk-a, dolazi s robusnim aluminijskim okvirom koji je otporan i izdržljiv, te može podnijeti mnogo udaraca i potrajati mnogo godina. 12” kotači čine ga savršenim za djecu uzrasta od 3 do 5 godina.

Riprock Coaster 16 je isti bicikl kao i njegova manja braća, ali sa 16-inčnim kotačima pogodnim za djecu od 5 do 6 godina. Dolazi u kompletu s gumama Rhythm Lite sposobnim za vožnju na svim terenima i ubrzo ćete posegnuti za alatima za skidanje pomoćnih kotača. Jedan zupčanik i prednja kočnica čine ga savršenim biciklom za učenje vještina vožnje i kočenja. S ručicom na sjedalu za one hitne prihvate daje vam kontrolu ako vaši mališani trebaju malo više vremena za učenje.

Još jedan skok u veličini kotača donose Hotrock bicikli, dizajniranih da uzmu u obzir sve vžnje koje mogu pasti na uma vašem malom istraživaču i izdrže sve ono što vaše dijete može baciti na njih. Hotrock-ova SR Suntour vilica s 50mm hoda izglađuje sve neravne terene, a jednostavni Shimano Tourney 7-stupanjski prijenosnici podučavaju vaše dijete mehanici izmjene brzina. Veća inačica kotača od 24-inča opremljena je 8-stupanjskim prijenosnicima, a mladi ih mogu koristiti pri prvoj velikoj vožnji s obitelji. Oni će biti brži od vas prije nego što to i postanete svjesni.

Hotrock 20 bicikl je nešto spremniji za trail vožnju i savršen je za djecu uzrasta od 6 do 9 godina, te će učinit da se vaši mališani zaljube u brdske vožnje. SR Suntour XCT vilica ima impresivnih 60mm hoda, s kojim je spremna da apsorbira velike neravnine na terenu.

Hotrock 24 izgrađen je u skladu sa geometrijom, što znači da i vaše dijete može rasti s biciklom. Kotači od 24-inča savršeni su za djecu od 9 do 12 godina i izgrađeni tako da pomognu vašem djetetu da iskoriste svoj avanturistički duh.

Hotrock 24, dolazi opremljen s Tektro disk kočnicama, Shimano Revoshift mjenjačima i vilicom sa 100mm hoda i kod ovog bicikla sve je u performansama. U osnovi je smanjeni trail bicikl, tako da ćete se iznenaditi performansama i ponekad se morate uštinuti kako bi se podsjetili da je to zapravo dječji bicikl. Ovaj bicikl odlično upija neravnine s terena kako bi pružio udobnost i trakciju kad mališani krenu jako u brdskim stazama. U vrlo kratkom vremenu gledat ćete ih kako tamo uništavaju neke staze s velikim povjerenjem.

Svakako svratite u neku od naših trgovina kako biste vidjeli cjelokupan asortiman za sebe i dijete, te vam naše ljubazno osoblje pomoglo u pronalasku savršenog bicikla za vas. Za svako dijete postoji u našim trgovinama imamo upravo onaj pravi Specialized bicikl, a također imamo i dosta odjeće i kaciga.

Niste sigurni po pitanju prave veličine bicikla za vaše dijete? Pročitajte naš prethodni članak: VODIČ ZA ODREĐIVANJE VELIČINE DJEČJEG BICIKLA