Specialized Prevail II Vent


Više od deset godina nakon što je originalni Prevail predstavljen, Specialized je još jednom fino dotjerao svoju vrhunsku cestovnu kacigu, sada s većim protokom zraka zahvaljujući uklanjanju nekih dijelova pjene u korist aramidne strukture.

Ventilacijski otvor kod Prevail II zadržava ovalizirani oblik i cjelokupnu strukturu ventilacijskog otvora, uključujući otvor na čelu. No uklanjanje malo pjene dovodi do 20-postotnog povećanja ukupnih prozračenih područja, poručuju iz Specializeda.


Također su unaprijedili MIPS SL jastučiće. Umjesto da koristite žuti plastični MIPS umetak za smanjenje rotacijskih utjecaja, postoje mali jastučići koji se rotiraju kako bi se postigao isti cilj.

Nadalje, tu je još uvijek i ANGI senzor sudara, mali elektronički uređaj na stražnjoj strani kacige koji može otkriti pad i poslati tekstualnu poruku kada je uparen sa Specialized aplikacijom. Ovaj uređaj komunicira sa Stravom (i Specialized aplikacijom) kako bi pružio praćenje aktivnosti na temelju GPS signala.

 

Uvijek je vrijedno spomenuti i Tri-Fix sustav remena (koji jednostavno obožavamo), Mindset HairPort II sustav prilagodbe i naravno cijena od 1.599,00kn.

Težina kacige u srednjoj (medium - M) veličini iznosi 265g.

U osnovi je to ista vrhunska kaciga kao i Prevail II, ali s boljom prozračnošću. Dakle, otud dolazi i ime "Vent".

Ono što se ne prenosi su hrabre, živahne boje koje Specialized često koristi. Nestali su 'rucket red' i 'acid pink', a na njihovom mjestu su više prigušene boje i to: mat crna, bijela i krem boja.