Specialized predstavio novi Roubaix SL8 s FullShock 3.0


Pioniri biciklizma za Granfondo događaje su prije 20 godina predstavili svoj prvi Roubaix bicikl, a danas ovaj ikonički bicikl sada je u svojoj osmoj generaciji s naglaskom na performansama kroz maksimalnu udobnost. Formula koja im je omogućila da osvoje " Northern Hell" utrke 7 puta s različitim verzijama ovog Roubaixa.

Uživajte u smiraju vozeći novi Specialized Roubaix SL8

Čini se nevjerojatnim da je prošlo 20 godina otkako su se pojavili prvi bicikli Granfondo koncepta, kategorija u kojoj je Specialized Roubaix bio pionir i koja je predstavljala prekid s tradicionalnim mantrama cestovnih bicikala, svi oni sportski, izravno izvedeni, ako ne i isti, iz onih koje koriste profesionalni biciklisti u natjecanjima.

Međutim, većina biciklista nema tjelesnu konstituciju niti te preference u biciklizmu da bi vozili ove čistokrvne natjecateljske bicikle. Za njih su ovi novi Roubaix bicikli, koji su se rodili s izgovorom da profesionalcima pruže udobne strojeve prilagođene posebnostima Paris-Roubaix kaldrme, postali savršen izbor za svakog cikoturistu koji može postići pristupačniji položaj, veću udobnost i, u većini modela, zadržavajući veliku učinkovitost pedaliranja.


Ovaj novi Specialized Roubaix SL8 dolazi s još većom željom za povećanje udobnosti. U tu svrhu, ne samo da predstavlja novu verziju svog sustava prednjeg prigušivanja Future Shock 3.0, već uključuje i sustav apsorpcije After Shock u svojoj sjedišnoj cijevi, novu opciju koju je Specialized koristio nakon brojnih dizajna koji su prolazili kroz različite verzije Roubaixa.

Future Shock 3.0 sada ima veću prilagodljivost, dolazi s 20m hoda nudeći bolju uglađenost, bez trenja i bolje apsorbiranje neravnina bez obzira na položaj bicikliste. After Shock je dizajn koji nastoji maksimizirati savijanje sjedala, koje se, zahvaljujući njegovom pričvršćivanju za okvir, nalazi na nižem položaju.


U isto vrijeme, Specialized nastavlja usavršavati geometriju svojih bicikala, što uključuje i ovaj novi Roubaix SL8, koristeći ogromnu bazu podataka Retul biomehaničkog sustava. Sve to dolazi, bez odricanja od velike krutosti i učinkovitosti. Važno je napomenuti da biciklisti iz njihovih sponzoriranih timova i dalje koriste Roubaix u utrci istog imena, za razliku od većine koji preferiraju upotrebu svojih uobičajenih bicikala, zadržavajući pritom određene aerodinamičke kvalitete i vrlo nisku težinu. Također ne zaboravlja funkcionalnost koju zahtijeva sve veći broj cikloturista, s navojima za torbu na gornjoj cijevi, blatobranima ili trećim držačem boce, kao i prostorom koji omogućuje upotrebu guma do 700x40c.

Više informacija o dostupnim modelima potražite na www.specialized.com , a uskoro očekujemo novi Roubaix SL8 na policama u ExtremeShop trgovinama.