SL Range Extender baterija

Dostupnost: Dostupno

Nervozni ste zbog baterije? Ne s novim Turbo SL biciklom. Diskretna i kompaktna SL Range-Extender baterija od Specializeda pruža do 64 dodatna kilometra snage za ravnanje tih uspona i planina. Više dometa, više vožnje.

460,00 €
Specifikacije

Nervozni ste zbog baterije? Ne s novim Turbo SL biciklom. Diskretna i kompaktna SL Range-Extender baterija od Specializeda pruža do 64 dodatna kilometra snage za ravnanje tih uspona i planina. Više dometa, više vožnje.

 Vjerovatno ste čitali o novom Specialzied Levo SL biciklu koji dolazi sa čak 4kg lakšom težinom od njegovog prethodnika. Ovo olakšanje jednim dijelom dolazi i zbog motora SL 1.1 (1.95kg) koji je zahvaljujući magnezijevom kućištu i kompaktnoj unutarnjoj strukturi, lakši čak za 1kg od Specialized 2.1 motora.

Ali nije samo motor razlogom zbog čega je Levo SL lakši - tu je i baterija. Kako koristi znatno manje snage od svog većeg brata, motor može raditi i sa manjim "spremnikom", odnosno Rage Extenderom. Motor crpi snagu iz baterije od 320Wh, koja je fiksirana u donjoj cijevi okvira, a Specialized je omogućio i opcijsku dodatnu bateriju, koja proširuje kapacitet za 160Wh i teži 1050g. Kompaktni Rage Extender prikladno se uklapa u nosač boce i preko kabela je spojen u utičnicu za punjenje Levo SL-a, smještenu na dnu cijevi sjedala. Vijak s poklopcem Twist-Lock sprečava da se kabel otkači i izgubi na neravnom terenu. Range Extender može napajati motor bilo paralelno s glavnom baterijom, uzastopno ili samostalno, bez korištenja glavne baterije uopće.

S obzirom na kapacitet baterije, 320Wh plus dodatnih 160Wh iz Range Extendera moglo bi nekima i zvučati malo. Međutim, s obzirom na manju težinu bicikla i to da manji motor isporučuje znatno manje snage i tako troši manje električne energije, ukupni kapacitet od 480Wh je više nego razuman. Dakle, iako ćete voziti sporije, prema Specialized-u trebali biste voziti jednako dugo kao i s "normalnim" Levo koji ima bateriju od preko 700Wh. Ovo nas podsjeća da u najmanju ruku od uvođenja ove nove generacije kompaktnih motora više nema smisla gledati brojke izolirano i donositi užurbane zaključke.

SPECIFIKACIJE

  • Kapacitet od 160Wh pruža do jedan dodatni sat vožnje.
  • Kompatibilan s Turbo SL biciklima.
  • Sadrži 3 LED indikatora razine napunjenosti.
  • SL Range Extender kabel dužine 220 mm ROAD (98920-5655) prodaje se zasebno.
  • SL Range Extender Cable 160mm MTB (98920-5650) prodaje se zasebno.
*
*
*
  • Brza dostava od vrata do vrata
  • Besplatna dostava iznad 40,00 €
Podjeli: