Ovo je EPIC


Pitajte bilo kojeg XC natjecatelja što čini pobjednički bicikl i svi će vam dati jedan odgovor: težina. S strmim usponima, oštrim ubrzanjima i korijenjem i stijenama koje konstantno prijete, moderne cross-country staze tehnički su, izazovne i postavljaju puno zahtjeva za vas i vaš bicikl. Lagan, brzi bicikl koji juri na usponima i uništava stazu na spustu je neophodan za ovu vrstu vožnje, a Specialized je sa svojim novim Epic hardtailom još jednom ovu igru digao na veću razinu.

Nakon što smo nedavno pisali o novom Epic FRS modelu, smatrali smo da je red da spomenemo i njegovog hardtail rođaka.

Epic hardtail za 2020 godinu redizajniran je od početka do kraja kako bi vam pružio neusporedivu prednost. To nije samo najlakši okvir na jednom brdskom biciklu koji smo ikada posjedovali i vozili, to je najlakši okvir ikad napravljen od strane Specializeda.

Bicikl koji mjenja igru

Kako su XC staze postajale grubiji i tehnički zahtjevnije, tako su inžinjeri u Specializedu poboljšali upravljivost na svojim najsposobnijim hardtail biciklom. Poboljšali su svaki centimetar bicikla kako bi stvorili najlakši, najbrži Race stroj na svijetu. Najlakši proizvodni hardtail na svijetu ujedno je i najsposobnija i najudobnija natjecateljski bicikl ikad stvorena.

Nevjerojatno lagani karbonski okvir sadrži cijevi užeg oblika koje, osim što smanjuju težinu, poboljšavaju usklađenost, udobnost i upravljivost. Uz težinu zanemarivo veću od 900 grama, novi karbonski Epic Fact 11m okvir smiješno je lagano srce Epic bicikla, okvir koji nalazimo na modelima Hardtail, Hardtail Comp i Hardtail Expert.

No, ako odemo do S-Works modela, vidjeti ćemo nešto nevjerovatno.  Specialized je ovdje uspjeo težinu okvira spustiti još niže: okvir Fact 12m dolazi s težinom manjom od 800 grama u M velinčini. S obzirom na XC utrke koje se nekad odlučuju u sekundi, ponekad i manje, težinska prednost na ovoj ljestvici je dovoljna da se vaši rivali osvrnu na startnoj liniji i zapitaju se koga moraju pobijediti za 2 mjesto na postolju. mjesto.

Geometrija ovog natjecateljski orijentiranog čudovišta izmijenjena je kako bi vam bila fantastično stabilna pri upravljanju. XC hardtail bicikli su poznati po tome što su malo nesigurni na tim kamenitim stazama, ali Specialized je ovdje uspio sastaviti stroj koji ostaje spretan dok pojačava kontrolu na tim nesigurnim dijelovima staze.

Jednostavno nevjerovatan

Novi Epic je raketa za utrke Svjetskog kupa, i to raketa koja ima samo najbolje dijelove. Cijeli asortiman dolazi sa Specialized komponentama, uključujući upravljač i lulicu, sjedalo, cijev sjedala, kotače i gume. Nema više traženja zamjenskih dijelova koji slijede nakon neizbježnog pada ili kada tražite nadogradnje - sve je to unutar tvrtke i dokazano djeluje sjajno.

Roval 29-inčni kotači su obloženi gumom od 2.3 inča i pružaju izvrsnu trakciju čak i kada vozite pri nižim tlakovima. Usput, okvir može ugostiti do 2.4-inčne gume ako vozite još težim terenima. SRAM pogon nudi vam svu brzinu koja vam je potrebna za rješavanje najvećih uspona, a grupacija se prenje sve do nenadmašne bežične XX1 Eagle AXS koju nalazimo na S-Works modelu.

Bike mehaničari će uživati tijekom servisiranja ovog bicikla budući da okvir uključuje navojne ležajeve pogonske osovine. To ne samo da znači lakše servisiranje, već i smanjuje težinu oko okvira. Još jedna pobjeda po pitanju težine.

 

Mali detalji poput promjera cijevi sjedala pokazuju koliko su pametni Specialized dizajneri bili s ovim Race strojem. Širenjem cijevi sjedala sa 27.2mm na 30.9mm poboljšali su usklađenost i smanjili težinu, ujedno pružajući biciklu kompatibilnost sa širim rasponom pomičnih cijevi sjedala.

Poboljšana udobnost još je jedan uspijeh. Nakon nekoliko sati boravka u sjedalu na konvencionalnoj tvrdoj ploči, ponekad može prouzrokovati bolove i osjetiti se malo pretučeno. No, novi Epic smanjuje umor, održavajući vas svježima i spremnima za brži stupanj prijenosa kad vaši suparnici počnu zastavati. Na dan trke to je razlika između pobjede i ulaska u cilj sa ekipom koja zaostaje za pobjednikom.

Brojni urednici biciklističkih magazina dobili su priliku voziti i testirati novi Epic na Specialized Eventu. Pošteno je reći da su svi bili impresionirani i nisu štedili na riječima hvala, govoreći da Epic 2020. ima "bistro rukovanje, brzo ubrzanje i super mala težina što čini ovaj bicikl apsolutno smrtonosnim pri usponu, kao i na spustu".

Zvuči zabavno, zar ne? Trenutno imamo na skladištu modele Epic HT, Epic Comp, Epic Expert, a svi ostali modeli su dostupni po narudžbi. Dugujete sebi da svratite do neke od naših trgovina i pogledate pobliže neki od ovih strojeva. Ne dozvolite si da budete zaostavljeni na stazi!