Novi modeli Rockhoper i Chisel u trgovinama


Rijetki bicikli imaju tako cijenjenu povijest kao Specialized MTB linija, tako da je predstavljanje modela za 2021. godinu zasigurno izazvalo veliko zanimanje. Prvi brdski bicikl kojeg je predstavio ovaj brend još 1985 godine bio je Rockhopper i nepotrebno je kazati kako je ovaj bicikl postao hit. Iznimno atraktivan omjer cijene i performansi mamio je vozače s utabanih staza i poticao ih na daljnje istraživanje zahvaljujući čvrstom aluminijskom okviru, robusnim kotačima i debelim i širokim gumama.

Bez obzira trebate li juriti uzbrdo, letjeti nizbrdo nekim zahtjevnim brdskim terenom ili vaše vožnje jednostavno zahtijevaju sve navedeno, Specialized je dizajnirao i konstruirao svaki brdski bicikl u svojoj liniji da budu strojevi s najboljim performansama za vaš način vožnje.

Čuli smo vaše zahtjeve i dopunili police naših trgovina sa novim modelima Specialized Rockhopper i Chisel bicikli za 2021 godinu.

SPECIALIZED ROCKHOPPER

Mislite li da je teško izmisliti bicikl s tako dugom poviješću i dokazanim kvalitetama da bude istinski trail talent, a da pri tome ne morate orobiti banku? Sigurno da jeste. Zbog toga smo zasukali rukave i naporno radili, što je rezultiralo laganim, ali čvrstim biciklom s ogromnim mogućnostima i nenadmašnom kvalitetom vožnje, bez obzira na veličinu, bez obzira na model. Jedan Rockhopper, sa potpunom svestranošću i performansama za sve.

Bolje performanse. Bolja vrijednost. Bolji Rockhopper. Iskoristivši fiting i upravljivost prednostima uparivanja svakog vozača s njegovom idealnom veličinom kotača i suspenzijom koja najbolje radi za sve zahvaljujući našem veličini-specifičnom Rx Tune-u, dodali smo neke nove performanse potpuno novom Rockhopperu bez podizanja cijene. Shimano i MicroSHIFT udružuju se u obavljanju pogonskih zadataka s robusnim 2x8 pogonskim sklopom koji može podnijeti sve što bacite pred njega dok Radius CX7 mehaničke disk kočnice pružaju samouvjereno kočenje, što zasigurno čini ponudu stoljeća.

SPECIALIZED CHISEL

Oblikovan svime što smo naučili kroz 40 godina na XC utrkama, potpuno novi Chisel je čistokrvni XC stroj namjenjen za natjecanja i uništavanje uspona, jurnjavu kroz zavoje i razbijanje kamenih vrtova s brzinom i učinkovitošću najsuvremenijeg aluminijskog XC bicikla s najboljim performansama. Ispostavilo se da karbon ipak nije jedini put do vrha postolja.

Potpuno novi Chisel konstruiran je namjerno za maksimalnu brzinu u borbi s modernim stazama. Zapravo dijeli mnoge iste moderne značajke kao i njegov brat Epic Hardtail, ali u povoljnijem paketu - što ga čini najučinkovitijim i najsposobnijim aluminijskim hardtailom. Chisel je savršen bicikl za sve koji žele uroniti u svijet XC utrka. Utjelovljuje sve kvalitete koje biste očekivali od XC natjecateljskog bicikla, poput male ukupne težine, nevjerojatne krutosti i utrkom orijentirane geometrije.

Ovaj Chisel dolazi opremljen sa provjerenim Shimano Deore 1x12 pogonom i MT400 hidrauličnim disk kočnicama, RockShox Judy Silver vilicom i aluminijskim kotačima širine oboda od 25mm umotanim u Fast Track Control 2.3 gume.

SPECIALIZED CHISEL COMP

Chisel Comp pruža vam sve što vam je potrebno da dosegnete vrh pobjedničkog postolja ... po cijeni koja ne narušava vaš budžet. Posjeduje izuzetno laki aluminijski okvir koji je krut na svim pravim mjestima, ali iznenađujuće usklađen. Blistave komponente, birana geometrija, čine ga spretnim, a opet samopouzdanim.

XC staze postale su još više tehnički zahtjevne, zbog čega Chisel posjeduje dozu DNK trail bicikla. Duža gornja cijev Chisela, skraćena glava cijevi i blago opušteni prednji kraj povećavaju stabilnost na nizbrdicama bez žrtvovanja sposobnosti na usponima.

• Lagan, krut i izdržljiv, M5 premium aluminijski okvir savršena je najtecateljska platforma.

• RockShox Judy Gold 29 vilica, u kompletu s zaključavanjem i podesivim reboundom.

• SRAM-ov SX Eagle 1X pogon daje vam opremu koja vam je potrebna za rješavanje bilo kojeg uspona.