Novi Cube modeli za 2022. godinu


Cube je proteklog tjedna prezentirao nove bicikle i opremu, što smo popratili na našim društvenim mrežama, a predstavili su ni manje ni više nego 450 novih bicikala. Budući kako je nemoguće da ih sve predstavimo u ovom tekstu mi smo se odlučili za tri nova čudesna modela za novu sezonu. Tri bicikla pod CUBE AMS kišobranom: Cube Stereo One77, Cube Zero99 i Cube ONE11.

Svi oni imaju poboljšane značajke, ali karbonski okviri posebno imaju vidljiv detalj koji se ističe: termoformirane cijevi okvira su tanje. Možete to vidjeti i na prvi pogled. Na taj način, s jačom izgradnjom karbonskih vlakana i njihovih oštrih linija, CUBE je uspio smanjiti težinu. Ali ima još. Pogledamo ih jedan po jedan i analiziramo novu CUBE sezonu za 2022 godinu, koji kao i drugi proizvođači već u kolovozu vrše predstavljanje bicikala i opreme za sljedeću sezonu.


Cube AMS ZERO99C

Prvi CUBE brdski bicikl za 2022. godinu koji predstavljamo je ZERO99C. S ovim modelom Cube XC bicikli dobivaju u raznolikosti i kvaliteti s dva modela. Ovaj prvi, kao što kažemo, je najčišća cross-country verzija. Iznad svega zbog svoje geometrije, dvije suspenzije s mnogo uravnoteženijim kutom upravljanja koji se može mijenjati za više od jednog stupnja i vrlo kratkog stražnjeg kraja, samo 437mm. Upravljivost je ohrabrujuća, naravno.

Cube AMS Zero99c ima 100mm putovanja naprijed i straga na karbonskom okviru. Ima pivote na tri točke na stražnjem dijelu, na vezi kod osovine zadnjeg kotača, na dvije veze koje idu na šok i na točki kontakta s donjim nosačem.

Međutim, to ne utječe na njegovu težinu, gdje imamo 1.650 grama za okvir i nešto više od 9,7 kilograma za kompletan bicikl na kojem je montirana SRAM X01 Eagle grupa, sa Magura MT8 SL kočnicama i Newmen karbonskim kotačima.


Cube AMS ONE11 C

Ne možemo reći da postoji velika razlika između okvira ZERO99 i ovog Cube ONE11 jer govorimo o detaljima. Na istom okviru, CUBE je montirao štražnji kraj s širim prostorom za kotače kako bi mogli ugraditi šire kotače i gume.

Međutim, okvir je isti, izrađen od istog karbona, a suspenzija je opet za čisti XC. Na ovom modelu odlučili su se za FOX suspenzije: Fox 34 Step Cast 120mm na prednjem dijelu; i isti stražnji, ali s 110mm. Ostatak bicikla se sastoji od Maxxis Recon guma, Newmen Evolution kotača, Fox Trlansfer pomične cijevi sjedala i ostatak opreme je Shimano XT kako za pogonski dio, tako i za kočnice.

 


Cube Stereo One77

Najnoviji model u ovom rasponu je Cube Stereo One77. Ovaj bicikl sa dvije suspenzije iz CUBE ponude ima okomiti stražnji šok koji leži na vrhu donjeg nosača. Ovaj dizajn okvira također ima skraćenu, spuštenu cijev sjedala, što je dopušteno jer je pomična cijev sjedala stvarnost i radi posao.

Ali ta stražnja točka amortizera je najznačajnija. Zapravo, moguće je konfigurirati. To omogućuje dvije različite mogućnosti montaže, mehanički mijenjajući progresivnost po vašoj želje, tako da je kasnije lakše podesiti fine postavke. Prema zadanim postavkama, dovodi do zračnog šoka, ali postoji i verzija sa oprugom.

Potpuni Enduro model, Cube Stereo One77 ima RockShox suspenzije sa 170 milimetara hoda, Zeb Ultimate na prednjoj strani, te SuperDeluxe Ultimate na stražnjoj strani. I sve ovo na okviru koji je izrađen od aluminija. Ostatak opreme sastoji se od Newmen Evolution SL A kotača, sa Shimano XT grupom od vrha do dna. Kompletan bicikl dolazi sa težinom od 15,4 kilograma.

Za cijene u dostupnost modela raspitajte su u svojoj obližnjoj Extremeshop trgovini.