Nove Specialized MTB kacige za 2022 godinu


Specialized MTB kacige nikada nisu izgledale tako dobro, a novost za 2022 godinu je flota kaciga koje su beskompromisne kada su u pitanju stil, performanse i sigurnost. Od vrtoglavih jurnjava MTB stazom do rekreativnih i društvenih vožnji i svega ostalog između, u novim Ambush 2, Tactic i Camber kacigama, postoji nešto za svaku vožnju i svakog biciklistu, bez obzira na razinu vještine. Uz sve kacige koje imaju koristi od MIPS-a i ANGI tehnologije, možete biti sigurni da će vaša glava imati dovoljno zaštite na vašoj sljedećoj epskoj MTB avanturi. Ambush 2 i Camber čak su nagrađene najvišom ocjenom Virginia Tech® Helmet Rating™ s 5 zvjezdica od međunarodno poznatog Politehničkog instituta Virginia i State University.

U ovom članku ćemo pogledati nove modele, detalje koji izdvajaju jednu od druge i koja kaciga je najprikladnija za vašu vrstu vožnje.

AMBUSH 2 


U novoj ponudi prednjači potpuno redizajnirani Ambush 2. Opremljen značajkama bitnim za Trail biciklizam sljedeće generacije, kaciga kombinira ventilaciju, moderan stil, izvrsno pristajanje i integraciju naočala u jednu od najnaprednijih cjelodnevnih MTB kaciga na tržištu. S dizajnom u crnoj, modro plavoj, crvenoj, bijeloj, oker i sivoj boji, sigurni smo da će te pronaći boju koja odgovara vašem stilu.


Ambush 2 ima toliko tehnologije da bi se čak i poneki bicikl postidio. SBC Integrirani Fit sustav i podesivi Tri-Fix razdjelnici pružaju savršeno pristajanje, dok podešavanje okcipitalne baze osigurava da kaciga točno sjedne na vaše čelo. To znači da postoji besprijekorna integracija s naočalama, što dovodi do neblokiranog pogleda niz stazu. Kaciga ima čak i skrivene gumirane dijelove za sigurno pohranjivanje vaših naočala.

Ventilacija je također nadograđena zahvaljujući posebnom Computational Fluid Dynamic dizajnu koji integrira kanaliziranje unutarnjeg protoka zraka s 4D hlađenjem obrva, u biti odvlačeći toplinu iz vaše glave u tim dugim, vrućim ljetnim epskim vožnjama.

Konačno, Ambush 2 u veličini Medium dolazi s laganih 360 grama, djelomično zahvaljujući svojoj naprednoj konstrukciji i strateški optimiziranoj EPS pjeni dvostruke gustoće koja smanjuje količinu i minimizira težinu. Ako ste predani uništavač trail staza, ne tražite dalje od Ambush 2 kacige, zasigurno će zadovoljiti sve vaše potrebe.

TACTIC


Savršena za dulje (endurance) vožnje, Tactic ima sve značajke koje bi cjelodnevni biciklist mogao poželjeti i trebati, uključujući briljantnu ventilaciju i besprijekornu integraciju naočala. Dolazi u crnoj, plavoj, doppio, sivoj, zelenoj i bijeloj boji, a stilski okvir je također dobro i označen i lijepo dizajniran.

Tactic se savršeno prilagođava svim oblicima glave kroz svoj Fit sustav, a također ima koristi od podešavanja okcipitalne baze kako bi se osiguralo da su vaše naočale i kaciga usklađene.

Kaciga u veličini Medium teži 380 grama, deset više od Ambush 2, ali kaciga integrira istu Computational Fluid Dynamic tehnologiju kako bi osigurala maksimalan protok zraka kroz kacigu. Uredno se uklapa u sredinu MTB raspona, i Tactic vidimo kao "do-it-all" kacigiu koja savršeno premošćuje prazninu između Cambera i Ambush 2.

CAMBER


Ne morate biti napredni MTB biciklist da biste imali koristi od nevjerojatne tehnologije koju pružaju Specialized kacige. Namijenjene ležernim i rekreativnim off-road biciklistima koji još uvijek žele ventilaciju, sigurnost i savršeno pristajanje, ali po nižoj cijeni, Camber je novi dodatak trail asortimanu i nudi prilagođenu opremu za bajkere u svim veličinama, uključujući i modele za djecu. Dolazi s nekim fantastičnim dizajnom i kombinacijama boja, uključujući elegantnu crnu, zeleno/crnu, granat crvenu, sivu, bijelu, oker/ljubičastu i bijelu, Camber ima dizajn za sve karaktere.

Opremljena svim svojstvima udobnosti, stila i ventilacije koje ste očekivali od Specializeda, Camber je nevjerojatno sličan vrhunskoj Ambush 2. Što se tiče osjećaja i pristajanja na glavi, kaciga u Medium veličina teži približno 370 grama i dostupna je u pet veličina od ekstra malih do ekstra velikih. Ekstra mala idealna je za djecu koja su prerasla specifičnu dječju kacigu i žele moćniji izgled svojih zaštitnih pokrivala za glavu.

Možda je jeftinija, ali Camber još uvijek ima mnogo tehnologije, uključujući Headset SX-dial sustav u kombinaciji s podesivim Tri-Fix razdjelnicima za savršeno pristajanje. Cjelokupna konstrukcija također optimizira protok zraka kroz kacigu, a fiksni integrirani vizir stavlja šlag na tortu. Ovo je najbolja kaciga za MTB entuzijaste koji vole zabavu bez obzira na dob.


Želite isprobati najnoviju inovaciju u tehnologiji biciklističkih kaciga? Zaputite se do najbliže ExtremeShop Split trgovine gdje će vam naše ljubazno i educirano osoblje rado pomoći da pronađete savršenu kacigu za vašu sljedeću MTB avanturu. Zaštitite glavu i izgledajte dobro dok se krećete niz bilo koju stazu. Kliknite OVDJE da pogledate našu ponudu Specialized kaciga.