Mission Control aplikacija - Što je to i zašto je tako posebna?


Specialized je nedavno predstavio svoj novi model Turbo Levo SL za 2020. godinu i pozdravili ovaj bicikl s objavom o revolucije u e-MTB svijetu. Mi smo također u našem blogu pisali o ovom biciklu i u tom postu dotakli smo se fantastične aplikacije za električne bicikle, Mission Control (koja se može pronaći na App Storeu i Google Play-u). Puno toga treba ima za naučiti o aplikaciji, tako da smo smatrali kako je dobro da se ovotjedni blog u potpunosti usredotočiti na Mission Control aplikaciju i na to kako ona nadopunjuje Turbo Levo SL.


Aplikacija

Specialized je predstavio Mission Control app kao jednu namjensku aplikaciju koja je kompatibilna s cijelom njihovom ponudom električnih bicikli. To znači da se može povezati na sve njihove modele, te planirati i snimati vožnje uz samo nekoliko dodira. Aplikacija se povezuje s vašim biciklom putem Bluetooth-a što znači da možete dobiti trenutne podatke i pouzdana očitanja trenutno. Mission Control aplikacija omogućuje vam prilagođavanje postavki motora vašem stilu vožnje, dijagnosticiranje problema koji mogu nastati (uz izdvajanje izvještaja), snimanje, spremanje i analiziranje vožnje, prijenos staza koje ste vozili na društvenu mrežu Strava i kontrolu vašeg dometa pomoću Smart Control (ali o tome kasnije).

Kad govorimo o "prilagođavanju motora vašem stilu vožnje", referiramo se na tri načina vožnje: ECO, TRAIL i TURBO.

  • ECO - odgovara vašem naporu do 30% snage motora
  • TRAIL - odgovara vašem naporu do 60% snage motora
  • TURBO - odgovara vašem naporu do 100% snage motora (punih 240 vati). Drugim riječima, ona koristi vašu snagu i udvostručuje je.

Uz ove osnovne postavke, motor možete prilagoditi beskonačnom postotku podrške i na taj način doista pronaći savršen izlaz snage kako bi podrška odgovarala vašem stilu vožnje. Ovo znači da možete voziti s upravo s onolikom podrškom koju vi želite kako bi Vaša vožnja bila savršena, za razliku od ostalih e-mountain bicikli, koji vam u biti daju ili daju podršku ili je uopće nedaju. Opcije i podešavanja su lako dostupna i preko Turbo Control jedinice na gornjim cijevima okvira Specialized-ovog asortimana e-bicikli.

Specialized Turbo Levo SL

Već ranije smo hvalili novi Turbo Levo SL asortiman i dotakli smo se mogućnosti prilagodbe vašeg e-bicikla putem aplikacije, ali što to zapravo znači? Razjasnimo neke stvari - postoji nekoliko značajki koje ovaj bicikl čine doista posebnim:

  • Prilagodite isporuku snage na svom Turbo Levo SL
  • Kontrolirate raspon vožnje
  • Snimate svoju vožnju
  • Pratite isporuku svoje snage
  • Koristite Smart Control značajku za automatsko upravljanje baterijama

Sve ovo doprinosi tome kako bi vam se pomoglo da najbolje iskoristite svoj dan osiguravajući da možete voziti što duže. Primjerice, upotreba Smart Control značajke pomoći će vam da najbolje iskoristite bateriju i osigurat će da izdrži cijelu udaljenost bez da neočekivano ostanete pez podrške batgerije. Ovom funkcijom jednostavno predprogramirate koliko daleko/dugo želite voziti i koliko dodatne snage želite ostaviti za put natrag, a onda se sustav pobrine za "upravljanje baterijama", tako da možete postići te postavljene ciljeve. To aplikacija čini pomoću pametnog algoritma koji prati bicikl svakih 10 sekundi, a sve dok jurite i uživate na stazama. Još jedna korisna značajka je trenutni status punjenja baterije kojeg možete očitati na telefonu, tako da ne morate stalno odlaziti do bicikla da provjerite status dok pijete kavicu na pauzi. Vidite, baš kao što smo vam rekli, ova aplikacija sve mijenja.

Da biste saznali više o Levo SL-u i ostalim biciklima iz raspona koji koriste Mission Control aplikaciju, svratite do naše najbliže trgovine i razgovarajte s jednim od naših stručnih i ljubaznih članova osoblja. A ako su vam potrebne dodatne informacije o aplikaciji, odjeljak s najčešćim pitanjima na Specialized web stranici je najbolje mjesto za to.