Donosimo: Novi GoPro Hero 9 Black

Na tržište je izašla nova referentna akcijska kamera, GoPro HERO9 Black i dolazi s dugo očekivanim dvostrukim zaslonom i značajkama koje su u svemu bolje od prethodnika. Više baterije, bolja rezolucija, snažniji, poboljšani stabilizator, dva zaslona ... Čini se da GoPro nije rezervirao ništa u ovom novom HERO9 Black paketu. Kamera je stigla u ExtremeShop trgovine, pa da je predstavimo malo detaljnije.

Glavna nova značajka je očita, GoPro HERO9 Black ima 1.4-inčni LCD zaslon na kojem se možete vidjeti i kadrirati tijekom snimanja. To je nešto što korisnici godinama traže od brenda i što su konačno riješili. Glavni zaslon, stražnji, sada je 16% veći od prethodnog modela.

Izvana je još jedna sjajna inovacija, leća. GoPro HERO9 Black dolazi s mogućnošću izmjene leća i ultra-širokougaonom lećom nazvanom MAX. Ovaj se dodatak prodaje zasebno, a cijena istoge će se kretati oko 399,00kn.

Ali upravo u untrašnjosti GoPro Hero9 Black ima najviše potencijala da se istakne. Sadrži novi senzor od 23.6 megapiksela, što je najveća promjena koju je marka napravila u šest verzija, s mogućnošću snimanja video zapisa u 5K kvaliteti pri 30 FPS, 4K pri 60 FPS ili FullHD do 240 FPS. Značajka ovog HERO9 Black modela kojeg će ljubitelji biciklizma nesumnjivo najviše cijeniti je HyperSmooth 3.0 značajka, odnosno poboljšana verzija stabilizacijskog sustava koja obećava bolju stabilizaciju u bilo kojoj situaciji i poboljšanje poravnanja horizonta. Ovaj je sustav dostupan za bilo koju odabranu rezoluciju.

Također kod ovog GoPro HERO9 Black modela značajno je poboljšano trajanje baterije, gdje je baterija povećana na 1720 mAh, 30% više u odnosu na prethodni model. Marka tvrdi da ova kamera može snimati do 1 sat i 40 minuta u FullHD kvaliteti pri 60 FPS. Loša vijest je da model baterije nije kompatibilan s prethodnim verzijama.

Što se tiče strukture, GoPro HERO9 Black zadržava estetiku prethodnog dizajna i ostaje vodootporan do 10 metara bez kućišta, dok su njegovi gumbi povećani kako bi postali funkcionalniji.

GoPro Hero9 Black dostupan je i možete pronaći na policama ExtremeShop trgovina i vaš može biti za 3.799,00 kn. Kao što je već gore spomenuto, Max ultra-kutna leća dostupna je za narudžbe i dolazi će po cijeni od cca. 399,00kn.