ALLEZ ALLEZ ALLEZ


Gledajući danas veliku ponudu Specialized bicikli teško je za povjerovati kako je prvi čovjek Specializeda, Mike Sinyard, u srcu cestovni biciklist. U srcu Kalifornije '70-ih ovaj dugokosi osnivač tvrtke Specialized nije volio ništa više od vožnje po cestama Amerike, odlaska na utrke i velike turneje po zemlji. Prvi bicikl s imenom Allez pojavio se 1984. godine i odražavao je desetljeće Mikeova iskustva utisnuto u cestovni bicikl koji je odgovarao ogromnom krugu vozača. I danas u 2020 godini Specialized prati Mikeovu filozofiju, učeći svaki dan od najboljih sportaša i dizajnirajući najbolje cestovne bicikle za neke od najboljih sportaša tamo vani.

Otkad je prvi put izašao na svjetlo dana Allez je zadobih srca mnogih cestovnih biciklista, bio je na samnom vrhu i glasio za savršen bicikl, što je Specialized postigao usavršavajući svaki aspekt bicikla. 35 godina u svojoj ponudi, vrhunski aluminijski cestovni bicikl bio je pogodan za svaku vrstu vožnje, od vožnji na velike daljine do jurnjave i natjecanja po cestama u cilju za postoljem. Najnovije izdanje Allez-a i dan dans je toliko dobro da ga još uvijek možemo vidjeti na utrkama pod nekim od vrhunskih sportaša današnjice.

 


Ljubav za aluminijem

Volimo i oduvijek smo voljeli aluminij kao materijal za izgradnju cestovnih bicikli. Iako je ovaj materijel možda malo izgubio kredibilitet uvođenjem karbonskih vlakana na masovno tržište, Allez dokazuje da ovaj podcijenjeni metal i dalje donosi doista vrhunski bicikl. A budući da je postupak izrade aluminijskog okvira manje složen, vi dobijate sve prednosti - lagan i brz bicikl, koji će vam navući ogroman osmijeh na lice bez onih zastrašujućih cijena koje prate bicikle s karbonskim okvirima.

Osigurati da Allez ima v rhunske performanse i povozi se jednako dobro poput nekog vrhunskog bicikla, nije lak posao. Njegov aluminijski okvir kombiniran je s FACT karbonskom vilicom, čuvajući tako kvalitetu vožnje po kojoj je poznat već 30 godina. Geometrija je poboljšana nakon ozbiljnih testitranja od strane naših inženjera koji su nerijetko ostajali i do kasnih noći, prelazeći preko Specialized-ove ogromne baze Retul fit podataka kako bi sastavili okvir koji pruža izvrsne vozne osobine. Unutarnje vođenje kabela drži Allez urednim, a sjedalo, lulica, traka upravljača i upravljači imaju koristi od Specialized BodyGeometry tehnologije. Sve djeluje, predivno.

Izgradili smo Allez s pouzdanim, provjerenim komponentama. Shimano je u igri čak i dulje od Specializeda i nema imena na koje bismo se više oslonili u dužnostima izmjene brzina. Od Sora grupe koju možete pronaći na Allez Sport modelu do doista vrhunske Shimano 105 grupe na Allez Elite, koja nudi neke od najuglađenijih vožnji.

U skladu s filozofijom izvornog Alleza da bude istinski svestran bicikl, uvrstili smo integrirane nosače unutar okvira, tako da možete skinuti težinu s leđa i montirati na lagani prtljažnik. Mislili smo i na zemlje gdje kiša pada s vremena na vrijeme, te omogućili ugradnju blatobrana tako da nema razloga da imate dobru vožnju. Sve to ne samo da Allez čini odličnim cestovnim biciklom, već također znači da ga možete iskoristiti i za vožnje na neke ozbiljne kilometraže, kao i vožnju po urbanim sredinama za odlazak na posao.

Žestok konkurent na natjecanjima

Allez se oduvijek smatrao vrhunskim biciklom za sljedeći korak i ulazak u natjecateljski svijet. Izdržljivost aluminijskog okvira i simpatična geometrija pružili su kao startni osnov karijere mnogih vozača - raspitajte se oko startne linije nekih lokalnih utrka i gotovo svi vozači će vam reći da su započeli ili se još uvijek natječu na svom voljenom Allezu.

S najnovijim Sprint modelom stvari smo podigli na višu razinu. Koristeći Smartweld tehnologiju, proces koji okvir čini jačim i čvršćim tamo gdje treba biti, možemo okvir učiniti lakšim korištenjem tanjih slojeva aluminija. Kratke lančane cijevi stvaraju izuzetno kruti stražnji trokut, tako da svaki proizvedeni vat prebaci na cestu. Lagan, krut okvir? Zvuči nam brzo.

Nemojte se zavaravati da pomislite kako Allez Sprint nije sposoban za najviši nivo utrka, naručito za lokalne kriterijeske utrke. Peter Sagan vozio je na svom iskreno zapanjujućem Allez Sprint Disc biciklu na Down Under Classic tijekom otvaranja sezone u Adelaideu.


11-brzinska Shimano 105 grupa dopunjuje bicikl koji je jednako brz kao što izgleda, dok vam Sprint Comp Disk pruža vam još bolje performanse kočenja u svim uvjetima, uz suvremene Shimano R7000 disk kočnice. Kad idete brzo poput Alleza, ove kočnice pomažu vam da s vremena na vrijeme usporite.

Čak smo iskoristili našu ikonu Petera Sagana da nabaci malo svoje Slovačke magije na okviru Allez Sprint Disc. Ako se spremite za izazov, ovo je okvir koji će vas postaviti na pravi put. Svratite do naših trgovina ili provjerite asortiman na našoj web stranici.

Ne odgađajte - kako kažu u Francuskoj, allez allez allez !!