Navigacija
Pretraga

Giant Anthem SX 27.5 2015

19.999,99kn

Giant Anthem SX 27.5 2015
Bicikla Testovi 24.2.2015. ExtremeAdmin 2895 |

Autor: Biker

 

Specifikacije

Okvir Aluxx SL, 4’’ Maestro
Prednja vilica Fox 32 Float CTD Performance, 120mm, 15mm Thru-axle
Stražnji amortizer Fox Float CTD Performance
Kočnice Shimano SLX, 180/160mm
Prednji mjenjač Shimano SLX
Zadnji mjenjač Shimano XT Shadow+ 10st.
Ručice mjenjača Shimano SLX
Pogon Shimano SLX, 24/38
Sjedalo Giant Contact/Giant Contact SL Switch-R
Gume Schwalbe Nobby Nic EVO/ Racing Ralph EVO, TR, 27x2.25
Obruči Giant P-XC2 27.5
Glavčine (nabe) Giant Performance Tracker

Prošlo je pola godine otkada smo vozili Anthem Advanced 1 s karbonskim okvirom, a sada smo u novoj situaciji, pred aluminijskom verzijom Anthem SX, koja nudi nešto više hoda vilice, slabiji paket opreme i nešto izmijenjenu geometriju. U skladu sa spuštanjem nivoa opreme vidljiva je i osjetna promjena na papiriću s cijenom na kojoj piše 19.999,99 kuna. 
Anthem je stekao reputaciju ultra laganog i brzog, agresivnog XC bicikla omiljenog među pro vozačima, a sada je otišao korak dalje u evoluciji i približio se trail području, koje zahtijeva neke druge prioritete u konstrukciji. Nastao je tako što su po uzoru na prilagodbe koje rade mnogi profesionalni vozači u Giantu odlučili standardnom Anthem okviru staviti vilicu sa 120mm hoda, skratiti mu lulicu volana i dodati pomičnu cijev sjedala upravljanu ručicom na volanu. Rezultat je Anthem SX kao rješenje naprednog XC bicikla za one koji žele više.


Tehnikalije

Najlakša Giantova aluminijska legura Aluxx SL jedini je izbor koji je mogao doći u obzir na Anthemu. U kompletu je već opjevani Maestro u verziji četiri inča, koji brine da suspenzija radi i pod utjecajem kočenja i da nikad ne osjetite da ste pretjerali sa dropovima. Tu je i neizostavni Overdrive konusni steerer i Powercore BB u svojstvu dodatnog ukrućenja bitnih točki okvira na polju upravljivosti i prijenosa snage. Kao za većinu Giantovih završnih kombinacija i dizajn u posljednjih nekoliko godina možemo samo reći bravo, a sve još više naglašavaju čiste linije s obzirom da su bužiri provedeni kroz okvir. Promjene koje smo naveli u uvodnom dijelu,  a koje čine bicikl SX verzijom utjecale su i na geometriju bicikla, pa je ona nešto izmijenjenih omjera. Dulja vilica utjecala je na otvaranje kuta (68.5°) i produljenje međuosovinskog razmaka, a posljedično je i volan neznatno viši.